Uncategorized

Csak Egy Test

egészséges ember

“Vigyázz a testedre. Ez az egyetlen hely, ahol élhetsz.” (Jim Rohn) Ellentétben a remete rákok, nem tudunk megválni a test találni egy nagyobb, jobb, hogy beköltözik…ezért létfontosságú, hogy tudomásul veszi, hogy a szervezetnek szüksége van, valamint gondoskodni kell.

A szervezet biztosítja számunkra a folyamatos visszajelzést, hogy ki mit szeret illetve nem szeret. Ha valaha ettem túl sokat, úgy érezte, túlságosan tele, kényelmetlen, akkor tudod, milyen érzés, amikor a szervezet a kapott túl sok üzemanyag. Ha valaha is volt egy gyomorrontás evés után valami különösen egészségtelen, akkor tudod, milyen érzés, amikor a szervezet megmondja, hogy “nem, köszi. – nem akarom, hogy”.

A nagy kérdés az, hogy “figyel, reagál a visszajelzés?”

Tapasztalatom szerint néha a test okosabb, mint én! Úgy emlékszik, hogy nem szereti a tejet, de néha a fejemben van egy módja, hogy “elfelejti”, hogy ha egy finom fagyi van előttem. Csak később, amikor a test panaszkodik, hogy fizikailag kellemetlen, hogy az eszem azt mondja, hogy “Ó, igen, miért nem emlékszem, hogy nem eszik tejterméket? Tudom, hogy nem jó a gyomrom.”

Szóval sokan a test nyújtott, feltéve, ha tudjuk etetni, amit akarunk, következmények nélkül. Amikor fiatalok vagyunk, a testünk hajlamos elviselni ezt a visszaélés, jó természet. De a legtöbbünk számára, ahogy öregszünk, testünk már nem képes a folyamat mennyiségű ételt, vagy bizonyos típusú élelmiszerek. Így egy ponton kénytelenek vagyunk figyelj.

De miért csak akkor?

Azt javasoljuk, hogy indítsa el most kezdődik hallgat, tiszteletére a szervezetnek szüksége van. Ezáltal nem lesz szinkronban a fizikai jellegű, s a szervezet képes összpontosítani a figyelmét, energiáit más folyamatok, mint a betegség megelőzés, az egészségvédelemre, stb.

Hallgat, hogy a tested is egy formája a hála – adó köszönhetően ez az év a szolgáltatás, a vegetatív funkciók (mint például a légzés az ön számára is, ha nem gondolok róla), valamint “a szemetet” minden nap.

Thich Nhat hanh. azt mondta, hogy “Tartja a szervezet egészséges egy kifejezése, hála, hogy az egész kozmoszban – a fák, a felhők, mindent.” A test egy apró része a kozmosz, azáltal, hogy egészséges, hogy hozzájárulnak ahhoz, hogy a flow-az élet.

Tudja, hogy a test több, mint egy egyszerű jármű a lélek biciklizni ebben a földi világban – a test saját tudat (vagy Isten jelenlétét, mert Isten mindenhol ott van). Kezdődik, hogy figyelj, hogy a tudás vált, érzékeny, hogy annak van szüksége, akkor az ön számára feltétel nélküli, szerető szolgálat cserébe.

Tanuld meg szeretni a testét, csak egy. Miért nem ismerjük meg egymást, majd együtt dolgozni?

Vélemény, hozzászólás?